pátek 14. června 2013

Tzatziki - řecká dobrota

Tzatziki jsou výborné jako dresing do zeleninových i těstovinových salátů, k pečivu, místo tatarky na grilovanou zeleninu, brambory a pro masožravce i na grilované maso. Možná mají ještě další využití, ale já je používám sem :-)
 Co je potřeba?
Půlka salátové okurky
Jogurt (nejlépe řecký, ale pokud nemáte, stačí i ten český, :-) asi jeden velký, podle toho, kolik tzatziky chcete(pro vegany by možná šel použít i sojový, ale to jsem ještě nezkoušela)
čerstvý kopr- tolik, kolik máte rádi
sůl podle chuti
pepř podle chuti, já používám barevný a čerstvě nadrcený
olivový olej
stroužek česneku

Jak na to?
Je to jednoduché, okurku nastrouháme na jemno, přidáme jogurt, nasekaný kopr, rozetřený česnek a dochutíme podle chuti. Pro majitele mixéru: všechno prostě společně umixujeme a dochutíme. Dobrou chuť :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář! :-)