neděle 16. června 2013

Nick Vujcic - no arms, no legs, no worries :-)

Nick Vujcic je pozoruhodný člověk, který se narodil v Austrálii, v rodině pastora, bez rukou a bez nohou, jen s malou končetinou, které říká "slepičí pařátek". Když byl malý, nechápal, proč se narodil takto, a protože si myslel, že jeho život nemá cenu, pokusil se o sebevraždu. Ale nezemřel. Zjistil, že život má cenu i bez rukou a nohou, začal věřit, že člověk se nikdy nemá vzdávat. Ví, že Bůh má plán pro jeho život.
Začal milovat svůj život a přes to, že pro některé lidi je hrozná představa žít bez končetin, on dokazuje, že i v takovém případě může být člověk úžasně šťastný, optimistický a mít skvělý smysl pro humor :-) I když všichni mysleli, že nebude nikdy chodit do školy, tak vystudoval, dostal se na univerzitu a má dva tituly. Hraje golf, naučil se plavat(!), jezdit na skateboardu a zjistil, že když se něco nepovede poprvé, podruhé, potřetí, že se prostě nemá vzdávat a zkoušet znovu a znovu. Klidně stokrát, protože jednou se to prostě povede :-) Teď je i řečníkem, a předává lidem naději přes jeho příběh. Jezdí po všech možných státech, po školách, kde přednáší o tom, že se nikdy nic nemá vzdávat, a že člověk, který je nedokonalý zvenku, může být víc než dokonalý zevnitř a má být vděčný za vše co má, i za to, co nemá :-) Nakonec se vždy se všemi co chtějí obejme.
Dokonce se oženil, a má dítě :-)
Nechte se jím motivovat stejně jako já, k tomu že dokážete vše :-)
Na youtube.com je spousty videí o něm. Některé jsou s českými titulkami, a pokud šprechtíte anglicky, můžete se mrknout i na ty, co jsou jen v angličtině. U každého videa slzím vděčností, protože mě jeho videa krásně motivovala zrovna v době, kdy jsem skoro ztrácela naději na svůj život. A světe div se, nevzdala jsem se!
A co vy? Také vás někdo inspiroval, také máte nějaký svůj vzor? Nějakého supermana? :-)
Nějakou motivaci? Budu ráda za vaše komentáře :-)
http://www.youtube.com/watch?v=dcXIBceO1CY


Nazpíval píseň plnou naděje, Something more, u které mimochodem také brečím :-)
http://www.youtube.com/watch?v=3XqypfUZp1Y
Napsal knihu Life without limits (život bez hranic), kterou jsem ještě nečetla, ale v blízké budoucnosti si ji určitě přečtu.http://www.youtube.com/watch?v=07BXwyzbk3s



Stránky o něm v angličtině:http://www.lifewithoutlimbs.org/
                                       http://www.attitudeisaltitude.com/
                 
Přeji vděčností naplněné dny, stejně jako ty Nickovi  :-)

2 komentáře:

  1. :) ... Nick je opravdu hodně inspirativní člověk. Je úžasné, že našel tu chuť do života, rozhodně se od něj mají lidé hodně co učit.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za každý komentář! :-)